Over de mix en hoe kiezen

 

  1. Een gevarieerde mix

  • Je kunt kiezen uit een aanbod van ruim 21 tapas.
  • Je kiest 10 tapas in functie van je voorkeuren, van je dagplanning en van je keukenuitrusting.
  • Je kunt hierbij eventueel rekening houden met de door ons voorgestelde “taparondes”, die een beetje geschoeid zijn op een eerder traditionele menuopbouw van voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Maar dit is enkel een hulpmiddel om te komen tot een gevarieerde mix. Het mag je niet weerhouden om te kiezen voor je eigen voorkeuren.
  • Kijk misschien wel ook even naar je gasten. Voorzie bijvoorbeeld zo nodig ook enkele vegetarische tapas, of tapas die ook door kinderen zullen geapprecieerd worden.
  • Er wordt naast je keuze van tapas altijd een voldoende hoeveelheid van de 5 “vullers” meegegeven
     
  1. Een maakbare mix

Het aanbod moet maakbaar zijn in elke huiskeuken. Daarom kan je kiezen uit koude en/of warme tapas. De warme tapas kunnen worden gebakken in een oven, een friteuse of op een vuur. Ofwel worden ze opgewarmd au bain marie of in de microgolf.
Je zult zien dat de keuken redelijk proper kan blijven.

  • Voor de opwarming au bain marie zorg je gewoon voor een grote ketel met heet water (>70°C, maar <85°C) waarin je het vacuüm verpakte product kunt opwarmen. Dat is bijzonder makkelijk en proper.
  • Frituren doe je in een gewone friteuse.
  • Opwarmen in de microgolf doe je in een daartoe bestemde kom met deksel.
  • Opwarmen in de oven is vooral bestemd voor gratintapas, en die worden geleverd in een ovenschotel.
  • Je zal zien dat er voor de tweede ronde redelijk wat bain marie gerechten tussen staan. Die dingen kan je al rustig opwarmen terwijl je zelf voor de eerste ronde mee aan tafel gaat. Met deze opwarmingsmethode kan je niets laten mislukken.

    Naargelang je eigen voorzieningen kies je een mix.

  1. Een keuze maken

  • De tapaslijst geeft productinformatie om je te helpen om je voorkeuren te bepalen.
  • De overzichtsmatrix helpt je dan weer bij het variëren naargelang dagplanning en keukenvoorziening.
  • Reken er op dat je bijna 80 gr per persoon per tapa van ons krijgt. Heb je bv. 10 gasten, dan is dat dus ruim 8 kg tapas (inclusief “vullers”) die gedurende de avond op tafel komen. Het is dus aangeraden om even na te denken over de spreiding in de tijd en de verdeling over de verschillende opwarmmogelijkheden die je hebt.
  • Mits een evenwichtige keuze en met behulp van de door ons voorziene handleiding wordt het serveren van de tapas-locas-mix dus zelfs een best leuke activiteit, waarbij je al je gasten kunt betrekken en verrassen.
  1. Kinderen

Heb je kinderen te gast, laat ons dit weten:

  • We suggereren dingen die misschien voor kinderen lekker zijn, maar aarzel niet om hen ook andere dingen voor te schotelen. Dat is ook avontuur.
  • Zijn het enkele kinderen tot 5 jaar, dan verhogen we gratis een beetje de porties zodat ze toch van alles wat kunnen proeven.
  • Zijn de kinderen tot 12 jaar, dan maken we halve porties aan halve prijs.
  • Zijn het relatief veel kinderen, dan maken we graag een speciaal aanbod en een speciale prijs.